Obiectivele Asociatiei sunt urmatoarele:

1. Sprijinirea intereselor statului roman in lupta si combaterea coruptiei, terorismului si informarea la zi a cetatenilor romani din strainatate si din tara.

2. Elaborarea si expertizarea proiectelor de acte normative legislative care ar facilita prevenirea si combaterea coruptiei.

3. Ajustarea cadrului legislativ national anticoruptional la standardele internationale.

4. Perfectionarea cadrului national institutional in domeniul combaterii si prevenirii coruptiei.

5. Prevenirea coruptiei in administratia publica si mediul de afaceri.

6. Facilitarea schimbului de informatii vizand prevenirea si combaterea faptelor de criminalitate organizata si anticoruptie, intre agentiile de aplicare a legii, la nivel national, european si international, cu stricta respectare a legislatiei nationale si comunitare in domeniu.

7. Promovarea si sustinerea unor intalniri si schimburi de experienta la nivel local, regional, national, transfrontalier, european si international, intre factorii decizionali si experti in prevenirea si combaterea coruptiei ,criminalitatii si realizarea sigurantei comunitare, pentru definirea si elaborarea unor principii si modalitati de cooperare, bune practici in domeniu si politici de prevenire.

8. Acordarea de asistenta materiala si expertiza, precum si facilitarea comunicarii intre organizatiile din domeniul guvernamental, nonguvernamental si comunitar pentru sustinerea programelor de prevenire si combatera coruptie, criminalitatii si politici de securitate in domeniu, la nivel national, european si international.

9. Sustinerea si incurajarea performantei specialistilor si organismelor implicate in prevenirea si combaterea coruptiei, criminalitatii in special a celei organizate, si in elaborarea unor politici privind siguranta comunitara, din mediul academic, social, guvernamental si nonguvernamental, prin infiintarea sau sprijinirea materiala a crearii si functionarii unor centre de cercetare si excelenta, prin acordarea de burse si fonduri necesare cercetarii stiintifice in domeniu, precum si pentru sustinerea activitatii unor institutii de aplicare a legii.

10.Elaborarea si implementarea unor programe proprii sau in parteneriat cu institutiile de aplicare a legii si cu organismele reprezentative ale societatii civile, pentru prevenirea si combaterea coruptiei, fraudelor bancare, criminalitatii cibernetice, spalarii banilor rezultati din astfel de activitati ilicite si a altor infractiuni cu consecinte negative pentru individ si societate.

11.Initierea si sustinerea unor programe de prevenire a criminalitatii care afecteaza societatea, in special prin incurajarea comunitatilor locale de a-si dezvolta mecanisme eficiente de protectie fata de astfel de incalcari ale legii.

12.Desfasurarea de activitati de informare si educare, cu precadere in randul tineretului, pentru reducerea incidentei coruptiei si criminalitatii juvenile, dezvoltarea sentimentului de solidaritate fata de victimele acestora, promovarea tolerantei si activismului social, precum si in directia incluziunii sociale a tinerilor cu oportunitati reduse.

13.Elaborarea principiilor de baza si promovarea unui serviciu de voluntariat de tip european in domeniul prevenirii coruptiei, criminalitatii si realizarii sigurantei comunitare, in care sa fie angrenati in special tineri.

Page 1 of 221

Parteneri

pix pix pix pix pix pix

Vizitatori Site

Flag Counter

Contact:

  • Adresa:Bld.Iuliu Maniu nr.158A, Bl.J, Sc.A, Parter, Ap.2.
    Sector.6
  • Email: office@accoa.ro
  • Website: www.accoa.ro
  • Telefon: 0724-352-495